Jeg er en feiging som vill ikke åka utomlands, inget nytt att allt som jag hade planerat gikk i skogen pga corona virus osv.. samme historie overalt... Likevel har en semestervecka kvar då frågan er hva skal man gjøre? Just det, har fortfarande en bursdag present fra samboen min...en koseli helg ute på en liten vindgård i Sörmland (jeg er glad i vin, øl, mat, metal , dere kommer til å se senere)

Efter en smidigt tågresa vi landade i Flen (vingården ligger 15 km ifrån) så klart Uber en inte något som fungerer ute på landsby men efter 5 minuter vente tid då kom vad som vi tror er den eneste drosjen i Flen... "Snill" chauffør som ville debitera cirka 800 SEK for en liten resa.... (det blev till slut 400 SEK) 16 minuter senere yeayyy.. "VELKOMMEN TILL BLAXTA VINGÅRD" Vi ble mottatt av vertinnen, en trevlig, glad, pratsam, kvinne som visade vilket rum hadde vi fått och når skulle vi treffes för en spännande guidad visning i vingård och vinfabrik.

Direkt efter klockan 17:00 børjade vi eieren til vingården brinner för detta, hon forteller allt med passion och følelser, hon lever för det. Hon delade med oss roliga berättelser och fakta angående "vinodling". I følge webbsidan og info som samboen min fikk vid bokningen, provsmaking ingick, och når vi kom in i et mysigt rum med tunnor, och flaskor osv ja, vi fick smaka på....... en extremt søt, gløgg, vin, eplemust , alltså det gick inte att dricka (i framtiden ska ni se att jeg er glad i Pastry Sout med det er en anna femma) i mitt fall som avskyr søte viner ,ennu søtere en sherry, porto och madeira sammen... "Det første vinet var inte bra alls men forhåpentligvis blir mye bedre" tenkte jeg...men desverre var det ikke så...man fick gå varsitt rum och vente till klockan 19:00 for middag..

Merlot, Chardonnay och Vidal Blanc fanns på kartan (inte mina favoriter men fortsatt bedre en Zinfandel och ) lycka till... jeg prøvde å være positiv och inte se ut som en utakknemlig bitch .. Jeg er ganske eller jeg lider av OCD då i min lilla planet då begynner man med ett glas champagne (cava och prosecco eller ett annat musserende vin men pleaseeeee kalla inte for Champagne något som er ikke produsert i den där regionen , det har ingen betydelse om de bruker samma fremgangsmåte) men inte denna gången, vi fick Vidal blanc eller IceWine som hon kallade det for... tjaaa hva skal jeg si? ja! forrett var så himla godt , de beskrev det som en konstgjørd "fish and chips" mums mums.... Ja, glasset mitt med vin er fortsatt fullt hehe.. Dags nu for "champagne " som var inte champagne men hon insisterade att det var och jag orket ikke diskutera ... det gick att dricka helt enkelt men det var igen maten som redde kvelden ... en herlig och vakker rett med krabbe, avokado, og mais.. Men også "champagne" som er ikke champagne trenger kaviar på siden och gjett??? jajamen, det fick vi!!! än så länge var inte vinet inget höjdare för mig men en koselig kveld var det. Nu kommer Merlot på bordet yeayyy... endelig! Merlot och lamm , den perfekta matchen! imgenting bedre enn bjørnbærsås till det... Och hur var vinnet? ganske grei men.... för varmt som in i helvete!!! inget av de viner vi smakade dekanterades, en liten detalj som ......alltså jeg er ingen expertis men ABC kan jag. Till sist men inte minst ....efterrätt gudomlig mat förtjänar en magisk avslutning ..... iskrem.... med jordbær og bjørnbær.... ganska medellmåtig ...och inget kaffe utan.... jajamen extremt søtt vin!! Diabetes på gång... Vet inte om de leste mina tankar (nei har inget pokker face) och lite senare kom kaffe och en himmelsk pistachio macaron... Som sagt maten var vingårdesbesøk høydepunkt!! Lite långt att åka men ganke gøy!

Neste gang.. Champagne, ULVER senaste skiva (jeg elsker Metal) og tapas (jeg må spise trots att jag bantar , gick upp i vikt eftersom har varit sjukskriven) hjem hos meg