Takvandring utan vandring..

Det var lenge siden hade vi velat gå på takvandring eftersom hade sett på bilderna och filmer om detta och såg ut spennende, ganske skummelt, særlig når man ska boka biljetter och leser på allt som står på deras webbsida exempelvis: du får inte vara overvektig ,ingen hjertesykdom, ej gravid, i god fysisk form osv, då tenkte jag att det skulle bli en grym upplevelse, gå upp och ner från en byggnad till den andra, samtidigt man lysssnar på guiden , " en historisk guidad tur 43 meter upp!" alltså 43 meter upp! 75 minuters vandring!  Jag fick lite ångest att tenke på allt dette men det gikk over. 

Kl 17:00 møtet vi alla andra deltagarna som skulel vara med.. Tiden gick och gick ovh efter 20 minuter dukket guidene opp , det  føltes litt uprofesjolelt men "shit happens" kanskje någong trillade ner, eller svimmade, kansje vandringen er vanskelig å klara , kanskje det var någon som brøt sammen och jag kommer att bli neste i vår grupp.

 

På grund av smittspriding , vi fick dela oss i 2 grupper, vi fick en trevlig dam från Skåne, super entusiastisk och hjelpsom, som tog oss inne i den Gamla Riksdagshuset på Riddarholmen. 

Innan vi skulle kunna "klatre opp" fick vi ha sikkerhetsutstyr på . De var ganska nya och i bra skick....

Jag måste innrømme å utsikten var helt fantastisk, man kunde se nesten hele Stockholm ,det var fantastisk! Vad glad jag blev och adrenalinen gick så fort som den kom efter stå i 20 minuter och lyssna på allt som guiden sa...det var intressant men vi eller åtminstone jag ville ha mer "aktion"  inte bara står och nicka upp och ner , ville gå mer och mer och se staden från alla mulige vinkler...

Endelig, dags att vandra, och precis efter har gått 30 meter , Stopp... dags for et nytt foredrag.. (jag elsker historia, tycker om lese och lære meg nye ting, men ...) det var intressant också,  men kom igen! Det er ikke gøy att bara stå och lyssna på i timmar (okej jeg overreagerer men tiden går så långsamt om man bara står  stilla) hur ska vi kunna hinna med alla byggnader som vi ska klatre opp? undrade jag...

"Nu fortsetter vi" sade den lyckliga guiden "det finns mycket kvar" ...

Bra! Nå skjer saker!  Men gud , dette kommer att bli bedre och bedre... men nej... det blev inte.. Vi stannade igjen, denna gång 30 minuter , jag skams men till slut blev jag så apatisk och lyssnade inte alls  vad hon sade ... lyssnade på mina tankar och hur roligt den andra gruppen som gick med den andra guiden hade det nu, att dette var inte vanskelig alls , att vem som helst skulle klara hela turen.. 

Dags att gå igjen , dags for en selfie, eller en foto.. innan man går till den nesta? Nix, utan innan man går hem eller till krogen eller varsomhelst! Turen er over,  det var det! Tack for att ni kom liksom..

For min del var en stor besvikelse, allt som jag hade trott och forventet, alt var løgn, okei inte utsikten , utsikten var fantastisk men allt annat var inte verdt pengene (695 SEK ) Min beste venn kallede dem for "lurendrejeri företag" hehe .

Snart blir det dags for Halloween! och planen er att gå på spøkvandring..Nej, jag forventer ikke att se spøkelser over hele byen , men forhåpentligvis något roligare enn bare stå stilla och nicka upp och ner....