Fantastisk mat, enkla viner...

....Innan jag börjar, vill förklara en sak...Det är inte meningen att förminska vinkvalitet, med enkelt, enkla menade jag att det är prisvärda viner (om man har en budget och vill inte belasta plånboken) som man kan hitta på systemet utan problem .

Vi och ett annat par var på plats 15 minuter innan reservationen (kl 18:00 ) men desverre vi fick  vänta utanför restaurangen ,eftersom restaurangen öppnar kl 18:00 och det var onödigt, dålig bokningssystem tycker jag, hade varit mycket bättre att öppna reservationer kl 18:15 men ja ja ...

Kvällen börjar med ett glas champagne och en glad bemötande av eiren (eller en av dem) som tyvärr tog inte hand om oss och resten , eftersom han fokuserade sig på sina kompisar som kom förbi för att fyra någons  födelsedag, det är alltid synd när ägarna struntar i sina kunder på grund av "personliga skäl" det känns inte så professionellt alls.

Fösta rätten (på menyn) Vendace Roe (det hade vi ätit hemma dagen innan, kan man få för mye av det? mmm nei!! ) med confiterad potatis och lemon verbenaolja! Vilken fantastisk kombo! och vi fick para rätten med En Riesling ...."Toreye Riesling Alte Reben 2018" (144 SEK) en helt okej Riesling, ingenting  spektaculär  den dög ..

Efteråt fick vi Tonsfisk (utmärkt kvalitet) med mandlar, parmigiano ost och en deilig saviaolja) vinet, kommer inte ihåg och det inte  berodde på att jag var berusad eller så utan att det var ett tråkigt vin från Sydafrika som hade ingenting alls att erbjuda på helt enkelt..

Kvällen försätter, mysig stämning, och en till överraskning kom till bordet! Sweet Breads-Jerusalem Artichoke men masse  riventryffel, gudomlig aromen av färsk tryffel som intog sig in i hela restaurangen. En sån stark rätt måste (tror jag) para med ett välbalanserat sött vin, och det fick vi , Tokaji  Furmint Sec  fra Ungern (275 SEK på systemet)  i början var eskeptisk som vanligt , ja jag vet, jag och mina fördomar , hursomhelst bästa vinet så hittills!! 

Jag kan förstå att det kan kännas jobbig för de som jobbar i restaurangbranschen att folk vill alltid fota på vinet, maten, men hur ska man komma ihåg allt? Hur ska man kunna lära sig att beställa i framtiden? Hur ska man kunna bjuda på något nytt till ens kompisarna på nästa lördagskväll? Antigen var han för stressad eller tyckte att vi var två "jobbiga wannabe" som försökte imponerad honom , men det stämmer inte alls, i framtiden vill bli sommelier och har börjat en 6 veckors kurs , grunderna i vinerna (skriver mer om detta på fredag) då man måste experimentera och våga prova nya saker, fråga kanske dumma saker men det är en del av lärandet och man vill inte vara jobbigt utan grunn, poöngen med detta är att kvällens värd var lite för "kort, snabb" han beskrev vinerna fort som fan och vara gick i väg ... förmodligen trött på upprepa samma sak hela kvällen men om det finns gäster som vill ha kontakt med , och fråga lite mer han borde gett ett försök.. 

Som kött älskare började jag undra .. vart tog entrecote vägen? hihi .. Nu jävlar!! Entrecote med lingon och Foie Gras... Kan det gå något fel? vad blir det för vin?  Inte Rioja eller Amarone, ingen nesseblod dvs Zinfandel... heldigvis fick vi i våra glas Rosso di Montalcino 2016 (293 SEK) yeayyy!! den perfekta matchen...  

Snart dags att åka hem och lämna plats för kvällens andra serveringen.. En spennende celery sorbet , vem hade trott? aldrig i mina vilda fantasier hade tänkt att någon kunde göra sorbet av det , helt fantastiskt!! I början var det svårt att få smaken komma ut pga ett tjock täcket av yoghurt...

Till sist men inte misnt blåbärs sorbet med vitå choklad och viol!! Vilket perfekt sätt att runda av kvällen! Suveränt! Vinet som vi fick, det var inte alls vår ting, extremt sött vin, jag avskyr söta viner och har försökt hitta något positiv men kanske en vacker dag...

Ska vi dit igjen? Absolut!! Rekommenderar jag NISCH? Självklart!!